Op welke manier kan jij het beste een assessment oefenen?

Een assessment is een manier om sollicitanten te toetsen of testen om te kijken of zij geschikt zijn voor een bepaalde functie.  Het is een soort beoordelingsprogramma. Veelal wordt deze opgedeeld in een intelligentietest en een psychologische test. Het is dus essentieel dat jij je hier goed op voorbereidt en daardoor goed voor de dag kan komen tijdens het assessment. Assessment oefenen, op welke manier kan jij dat het beste doen?

Goed uitgerust zijn

Een groot deel van goed voorbereiden en een assessment oefenen is goed uitgerust zijn. Je hersens denken sneller en beter wanneer ze volledig uitgerust zijn. Zorg ervoor dat je de avond voor het assessment vroeg gaat slapen en daarnaast ook gezond eet.

Kom niet voor verassingen te staan

Om extra goed voorbereid te zijn wordt er aangeraden om na te gaan bij welk bureau het assessment wordt afgenomen. Lees de site grondig door en probeer zoveel mogelijk over de test zelf te weten. Assessment oefenen gaat verder dan enkel de stof tot je nemen. Bijna alle bureaus bieden basisinformatie aan en soms zelfs oefenvragen. De oefenvragen zijn hoogstwaarschijnlijk niet van hetzelfde niveau als de echte test, maar het is fijn om in dezelfde denkrichting te zitten.

Herhaling is the key

Zoals je wellicht bij het leren voor examens en tentamens ook gedaan hebt, is herhaling the key. Hoe vaker je de stof leest, hoe beter je hersens dit zullen onthouden. Start daarom op tijd met voorbereiden en zorg dat je de stof genoeg herhaald.

Extra waardevolle tips

  • Zit in een rustige ruimte voor zowel het assessment oefenen als afnemen
  • Plan meerdere momenten in dat je kan leren en voorbereiden
  • Ga het assessment oefenen op dezelfde tijd als je hem gaat afnemen
  • Maak tenminste één oefenassessment alsof het the real deal is