Waarvoor desk research gebruiken?

Desk research zorgt ervoor dat u de informatie in handen krijgt die u nodig heeft. Dit kan voor allerlei doeleinden zijn. Het uitvoeren van een onderzoek is echter niet altijd nodig. In sommige gevallen is er al voldoende informatie te vinden, maar moet het samengevat worden tot het uw vraagstuk beantwoordt. Dit kunt u laten uitvoeren door professionals. Zij gaan aan de slag met het uitvoeren van onderzoek en leveren een bondig rapport met de eindresultaten. Wanneer er geen nieuw onderzoek wordt uitgevoerd, wordt de beschikbare informatie getoetst op betrouwbaarheid door het te analyseren alvorens het aan u wordt gepresenteerd. Bronvermelding die erbij hoort kunt u vervolgens zelf nog raadplegen op aanvullende stukken indien nodig.

Desk research voor een onderbouwd ondernemingsplan

Soms is het wel degelijk nodig om een onderzoek uit te laten voeren door middel van desk research. Bijvoorbeeld als u een onderneming wilt starten waar nog vrijwel geen concurrentie in is en u heeft een lening van de bank nodig. De bank en andere partijen waarmee u gaat samenwerken, moeten een garantie hebben dat waar u aan begint ook daadwerkelijk een goed idee is. Uiteraard moet u zelf weten waar het precies over gaat en zelf vooronderzoek doen, maar u kunt het ook uitbesteden om zelf andere werkzaamheden uit te voeren. Een onderzoeksbureau kijkt altijd naar informatie die zowel offline als online aanwezig is. Zo heeft u een compleet rapport waarop u beslissingen kunt baseren.

Desk research toepassen in de praktijk

Voor startende ondernemers bestaat desk research onder andere uit marktverkenning om de commerciƫle positie in kaart te brengen. Daarbij kunt u denken aan concurrentie-analyses, marktpositionering en een haalbaarheidsonderzoek. Aan de hand van het onderzoek kan een dergelijk bureau u ook helpen bij het stellen van kritische vragen die u voorbereiden op het houden van een feilloze pitch. Gebruik de desk research voor het opstellen van een marketingplan en u bent klaar om de markt te veroveren. Schakel de experts in en laat u helpen naar een mooi rapport!