ICT beheer uitbesteden of zelf doen?

ICT groeit met je mee. Op het moment dat jouw bedrijf namelijk groeit dan groeit de ICT beheer binnen de onderneming mee. Je hebt meer servers, dekstops, laptops en telefoons nodig om je onderneming draaiende te houden. Dit brengt uiteraard onderhoud en beheer met zich mee, maar wanneer besluit je om dit uit te besteden?

Wat kan een ICT beheerder voor jou betekenen?

Bij ICT beheer besteed je alle werkzaamheden omtrent het onderhoud en beheer van je netwerk, apparaten en diensten uit aan een ICT beheerder. Hieronder vallen zaken zoals routers, firewalls, internetverbinding, laptops etc. kortom alles wat met de ICT te maken heeft. Deze zaken vragen namelijk veel onderhoud, denk hierbij bijvoorbeeld aan updates of lekken in de software. Dit soort lekken kunnen namelijk van zeer grote schade zijn bij een bedrijf, iets wat je als ondernemer niet graag hebt. Als je zelf niet de juiste kennis in huis hebt op het gebied van ICT dan is een ICT beheerder de perfecte uitkomst. Heb je een grote onderneming? Dan zal je waarschijnlijk meerdere ICT beheerders in dienst hebben met elk hun eigen specialisatie. Zo zal de een zich voornamelijk richten op het beheren van de database waar iemand anders zich weer richt op gebruikersbeheer.

Voordelen van het uitbesteden van ICT beheer

Door het uitbesteden van ICT beheer kan jij als ondernemer en je personeel zich weer richten op kernactiviteiten binnen de onderneming. Daarnaast hoef je geen tijd meer te besteden aan het opdoen van kennis op het gebied van ICT en de veranderingen die zich binnen deze branche voordoen. Hierdoor kan je gebruik maken van kennis en specialisme van echte ICT kenners. Zij kunnen intensief met je meedenken over processen binnen je onderneming waar jij als rasechte ondernemer minder snel aan zal denken omdat je hier niet in gespecialiseerd bent.