Screening personeel: Hoe goed ken ik mijn personeel?

Een bedrijf is zo goed als het personeel dat er werkt. Een uitspraak wat bij vele bedrijven voor komt. Het is daarom belangrijk dat u zeker wat dat je personeel goed en betrouwbaar is. Maar hoe weet u met wie u precies te maken heeft? Dit kunt u achterhalen door middel van een screening van het personeel.

Screening personeel

Voor het beperken van de risico’s is screening van personeel een hulpmiddel. De screening van de werknemers kan op verschillenden manieren worden uitgevoerd. Het is daarbij van belang dat een organisatie een duidelijk beeld heeft welke aspecten het wilt achterhalen. Denk hierbij aan strafrechtelijke gegevens, online gegevens en meer. De screening moet daarbij in verhouding zijn met de functie. Hoe risicovoller de functie hoe meer middelen er vaak worden ingezet. Dus hoe belangrijker de functie is hoe eerder de screening nodig is. Denk bijvoorbeeld aan managementfuncties en functies waarbij de werknemer controle heeft over de financiën of organisatie die werken met kwetsbare groepen. Deze functies komen in allerlei organisaties voor. Tevens geldt dit niet enkel voor het personeel in vaste dienst maar ook voor uitzendkrachten, stagiaires en vrijwilligers.

Zo voer je een zelf een screening personeel uit

Als bedrijf kunt u zelf de eerste stappen zetten voor de screening van personeel. De volgende 5 controleren punten zijn gemakkelijk uit te voeren en kosten weinig tijd en geld. 1. Controleer het paspoort of de identiteitskaart Vraag het identiteitsbewijs van uw werknemers op en controleer of deze nog geldig zijn en overeenkomen met de persoon. 2. Vraag diploma’s en cijferlijsten op Deze documenten zijn gemakkelijk te vervalsen. Het is daarom belangrijk dat u de originele papieren krijgt en daar een kopie van maakt. Vergelijk het document ook met het identiteitsbewijs. 3. Vraag referenties op bij vorige werkgevers. Neem contact op met de vorige werkgevers en vraag deze naar de functies en werkzaamheden die daar zijn uitgevoerd. 4. Ga de klant na via het internet. Google de naam van de werknemer en bekijk de informatie die u tegenkomt. Blijf hierbij wel objectief en denken in het belang van het bedrijf en niet uw persoonlijke mening. Hiermee wordt de eerste stap gezet voor het screenen van je personeel. Daarnaast is het mogelijk om een onafhankelijk bureau in te schakelen zodat het geen tijd kost.