Inspirerend verhaal voor ondernemers

We kennen allemaal wel iemand die heeft geprobeerd hun eigen bedrijf op te zetten. Er is bijvoorbeeld een bekend verhaaltje over de Jolande die haar eigen bedrijf op zou zetten. Ze heeft dat super slim aangepakt en uitgebreid met SEO pakketten en al. Het is een heel inspirerend verhaal en gaat als volgt.

Geen goed begin

Jolande die kwam van een heel nederig begin. Ze had niet zoveel thuis en ook niet zo heel veel inspiratie om zich heen. Zo waren haar ouders niet heel erg aanmoedigend of enthousiast over haar studies en school in het algemeen. Ze had wel een broer maar die was met zijn eigen ding bezig. Jolande wist wel dat ze iets van zichzelf wou maken op een dag en heeft hard gewerkt. Helaas was het harde werken niet genoeg, ze kreeg niet het advies wat ze wou en kwam niet op een hele goede middelbare school. Hier kwam ze al snel in een slechte vriendengroep terecht en moest ze blijven zitten. Jolande heeft zo nog 6 jaar geprobeerd haar HAVO diploma te halen, maar dat is nooit gelukt.

Hoop

Toen Jolande van school af ging zonder diploma was ze heel depressief. Maar ze ontmoette haar beste vriendin, Gertje op het werk bij de Kruidvat. Gertje en Jolande hadden heel veel in gemeen en begonnen te praten over hun toekomst. Ze besefte dat ze meer voor zichzelf wouden dan voor altijd minimumloon. Er was helemaal niks mis mee, maar zij wouden meer, en ze wouden ervoor werken. Ze hebben besloten een online cursus Business Management te volgen en keihard te werken voor een jaar om geld te sparen. Ze hebben dan een bedrijf begonnen die Biologische en Ecologische limonade siroop maakt. Niet dat hun passie daar lag, maar ze hadden goed marktonderzoek gedaan en dachten dat het wel zou verkopen. Gelukkig kregen ze gelijk, binnen een jaar zaten ze al in tientallen kleine winkels over Nederland en hadden ze iemand die hun bedrijf wou kopen. Ze besloten uit te houden en hun bedrijf te groeien. Nu zijn ze heel succesvol.

Jij kan het ook

Zo zie je maar dat er meerdere wegen naar Rome leiden en dat je niet snel op moet geven als het leven je niet mee lijkt te zitten. Als je creatief bent en hard wilt werken kun je echt veel bereiken. Maar het belangrijkste is wel hard werk. Je moet je eigen verantwoordelijkheid nemen en slim zijn. Kies er bewust voor om iets te doen wat bij je past want zo zul je ook veel harder willen werken. Tegenwoordig zijn er dus ook hele slimme manieren om het net als Jolande aan te pakken. Denk dus aan een SEO pakket, social media marketing en google algoritmes boosten. Zo heb je, voordat je het weet, je droom carrière en vertelt misschien straks iemand een inspirerend verhaal over jou!