Begin een webshop met deze tips

Het beginnen van een webshop kan in veel gevallen interessant zijn. Je kunt een webshop beginnen als ondersteuning van je fysieke winkel, maar het is ook mogelijk om een webshop te beginnen om een beetje extra inkomen te genereren naast je huidige baan. Het starten van een webshop is simpel en vrijwel kosteloos; je hoeft er alleen maar tijd en energie in te steken. Mocht je een succesvolle webshop willen beginnen, dan kunnen er externe kosten bijkomen. Wij vertellen je alles over het beginnen van een webshop en na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je dit moet aanpakken.

De basis moet goed zijn

Zoals bij vrijwel alles geldt: als de basis goed is, is de kans op succes groter. Bij het starten voor een webshop zul je voor een Content marketing systeem moeten kiezen die aan jouw wensen voldoet. Vaak worden webshops of blogs met Wordpress gemaakt. Wordpress is een software waar je kosteloos een webshop of blog kunt ontwerpen. Om jouw blog live te krijgen zul je wel nog Wordpress hosting moeten regelen en een domeinnaam moeten kiezen. Je kunt een hostingpakket bij een provider kopen en bij deze provider kun je vaak ook een domein registreren.

Inschrijven bij Kamer van Koophandel

Deze stap wordt vaak vergeten als het gaat om een webshop starten. Als je nog geen fysieke winkel hebt en je dus nog niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel is het van belang dat je dit doet. Je zult eenmalige kosten moeten betalen, maar het nummer van jouw Kamer van Koophandel inschrijving zal er mede voor zorgen dat potentiële klanten een bestelling zullen plaatsen; het wekt namelijk vertrouwen.

Bedenk een goed plan

Als je een webshop gaat beginnen zul je een goed plan moeten maken wil je project slagen. Een plan maken voor een webshop is simpel, maar kan je wel veel tijd en kosten in de toekomst schelen. Maak een bedrijfsplan zoals je ook zou doen als je een fysieke winkel zou openen. Beantwoord in dit plan onder andere de volgende vragen:
  • Wat is de missie van het bedrijf?
  • Wat is de visie van het bedrijf?
  • Welke producten wil ik verkopen?
  • Hoe ga ik potentiële klanten bereiken?
  • Waar sla ik de producten op?
  • Hoe verzend ik de pakketten?
Al deze vragen zorgen ervoor, in combinatie met het bedrijfsplan, dat je niet voor verrassingen komt te staan als je webshop eenmaal live staat.

Blijf vernieuwen

Mocht je een webshop of blog live hebben staan, dan is het ontzettend belangrijk om iedere periode nieuwe producten of nieuwe informatie toe te voegen. Op deze manier trek je de bezoekers weer terug naar je website en voorkom je dat ze na één bezoek nooit meer terugkomen. Houd het relevant voor je bezoekers en trek ze naar je pagina door diverse social media kanalen op te zetten. Ook zou je via Google kunnen adverteren om meer bezoekers naar jouw webshop te trekken. Door het volgen van bovenstaande tips is de kans groter dat jouw webshop of blog genoeg bezoekers trekt om een extra inkomen te genereren. Succes met jouw webshop!